header-logo.svg
1071894793.jpg

Akseki

Akseki Gezilecek Yerler

Akseki Antalya’nın Toros dağları üzerinde kurulmuş olan ilçesidir. İlçe Antalya’ya bağlı olmasına rağmen ile uzaklığı 155 km uzaklıktadır ve özellikle Konya’ya yakın konumda bulunur. Eski adı Marla olan ilçe Roma, Selçuklu ve Osmanlı devletlerine ev sahipliği yapmıştır. İlçede çok sayıda mağara, vadi ve yayla vardır. Bu sebeple de ilçeye bu doğal alanları görmek için turistler gelir. Ayrıca ilçeyle ünlü kardelen çiçekleri özellikle yabancı turistlerin Akseki’ye gelme sebepleri arasındadır.Bu tarihi ve doğal alanları merak edenler hava yolu ve kara yolu ulaşımını tercih ederek ilçeye gelip gezebilirler. Ayrıca ilçenin yöresel lezzetlerini de tatma imkanı bulabilirler.

Akseki’ye gezi için gelen kişiler tarafından gezilecek yerler şunlardır;

  • Kartallı Mağara
  • Tarihi Akseki Evleri
  • Çimi Yaylası
  • Düdencik Mağarası
  • Dipsiz Göl
  • Akseki Etnografya Müzesi

 

Kartallı Mağara

Kartallı Mağara Akseki ilçesine bağlı olan Kuyucak Beldesi’nde yer alır. Mağaranın yapılış tarihi olarak Bizans ve Roma dönemi olduğu tahmin edilmektedir. Turistler tarafından ziyaret edilebilecek doğal atmosfere sahip mağarada henüz kazı çalışması yapılmamıştır.

Tarihi Akseki Evleri

Tarihi Akseki Evleri, yörenin simgesi konumunda olan evlerdir. Bu evler Düğmeli Evler olarak anılırlar ve evlere düğmeli evler denilmesinin sebebi ise evlerin dış bölümünde ahşap çıkıntıların düğmeyi andırması sebebiyledir. Bu evlerin en önemli özellikleri çimento gibi malzemeler yerine yörede bulunan malzemelerin kullanımıyla yapılmış olmalarıdır. Evlerde kullanılan ahşaplar ise andız ağacı ve katran ağacındandır (toros sediri). Bu evler 350 yıllık yapılar olması sebebiyle tarihi eser değerindedir ve ilgi çekici görünümleri sebebiyle ziyaretçilerin ilgisini çekerler.

Çimi Yaylası

Çimi Yaylası yılda bir kere düzenlenen Kardelen Şenlikleri ile dikkat çeken bir yayladır. Şenlik zamanında turistler tarafından ilgi çeken yayla yemyeşil doğası sebebiyle doğa tutkunlarına ev sahipliği yapar. Ayrıca yaylada koruma altına alınmış sedir ağaçları da yer alıyor.

Düdencik Mağarası

Akseki’de bulunan mağaralar arasında Düdencik Mağarası da bulunur. Bu mağara 330 metre derinliğe sahiptir ve bu özelliği ile Türkiye’nin en derin mağarası olarak bilinir. Mağara özellikle araştırma amaçlı yapılan mağara dalışlarına ev sahipliği yapmaktadır.

Dipsiz Göl

Dipsiz Göl Akseki’ye bağlı olan Sülek Yaylası’nda bulunur. Krater gölü olma özelliğine sahip olan Dipsiz Göl doğal güzellikleri sebebiyle turistlerin dikkatini çekmektedir. Özellikle göl çevresinde bulunan nilüfer çiçekleri ve gölün bulunduğu yaylanın yemyeşil yapısı doğa yürüyüşü yapmak isteyenlerin tercih edebileceği yerlerdir. Gölü merak eden kişiler aynı zamanda gölde alabalık tutma imkanı da bulabilirler ve bu sayede piknik yapabilirler.

Akseki Etnografya Müzesi

Akseki Etnografya Müzesi ilçe merkezinde yer alır. Müze 176 yıllık bir konakta yapılmıştır ve 2016 yılından beri turistleri ağırlamaktadır. Müzede sergilenen eserler Aksekililer tarafından müzeye bağışlanan ve yöre halkını yansıtan eserlerdir. Müzenin yer aldığı konak Akseki ile özgü olarak anılan Düğmeli Evler’den birisindedir ve binanın mimarisi Şahnişin Cumba olarak adlandırılan mimaridir. Eserler konak içerisinde yer alan 30 odada sergilenmektedir.

Popüler Hizmetlerimiz

En çok tercih edilen hizmetlerimiz

7/24 Müşteri Destek

Aklınıza takılan tüm soru ve sorunlar için bize ulaşabilirsiniz

Hemen
Teklif
Alın
Hemen Teklif Alın