header-logo.svg
1687986130.jpg

Alanya

Alanya Gezilecek Yerler Antalya İli olan Alanya İlçesi, tüm dünyada bilinen ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden birisidir. Antalya Havalimanı Alanya şehir merkezine 124 km, Gazipaşa Havalimanı ise 42 km uzaklıkta bulunur. Alanya Limanında Kruvaziyer turizmi hizmeti yer almaktadır. Tüm Akdenizi kıyı boyunca kaplayann D400 Karayolu Alanya ilçe merkezinden geçmektedir.

Alanya Gezilecek Yerler

Antik çağda, Pamfilya ve Klikya arasındaki bölgelerde yer alan Alanya her iki kültürden etkilenmiştir. Anadolu Selçuklu Hükümdarlarından 1. Allaaddin Keykubat’ın (1200-1237) kaleyi kuşatıp almış ve
Türkler’in egemenliğine girerek şehrin ismini Alaiye olarak değiştirmiştir. 1935 yılında Alanya’yı ziyaret eden Mustafa Kemal Atatürk ise kente Alanya adını vermiştir. Selçukluların başkentleri Konya olmakla beraber Alanya’yı da ikinci bir başkent ve kışlık merkez olarak kullanmışlardır. Bu sayede Alanya’nın her yerinde Selçukluların izlerine ve eserlerini görebilirsiniz.

 

Gezilecek yerler;

1-) Alanya Kalesi:

Alanya Kalesi  Geziye liman bölümünde başlayarak; Kızılkule, Alanya Tersane ve Tophaneyi gezmeye başlayabilirsiniz. Yukarıda yer alan Alanya Kalesi üç bölümden oluşmaktadır. Antalya Bunlar İçkale, Ehmedek (Ortakale) ve Dış kaledir. Üç bölümleri gezerken Akşebe Mescit ve Türbesi, Süleymaniye Camisine rastlamanız mümkündür.

 

2-) Kızılkule:

Kızılkule Alanya’nın önemli tarihi simgelerinden birisidir. 13.yy da Selçuklu Sultanı I.Alaaddin Keykubat tarafından yaptırılmıştır.İnşa tarihinin 1226 Nisan ayı olduğu belirtilen Sekizgen planlı inşaa edilen Kızılkule limanı, tersaneyi ve Alanya Kalesi’ni deniz yönünden gelecek saldırılara karşı korumak amacıyla yapılmıştır. 33 Metre yüksekliğindeki Kızılkule’nin alt kısımlarında kireç taşı, üst kısımlarında ise kırmızı tuğla kullanılmıştır. Bu tuğlaların kırmızı tarafını kuleye adını vermiştir. Kızılkule çarpıcı iç yapısları ile zemin
kat, birinci kat, asma kat, açık kat ve açık teras olmak üzere beş katlıdır.Kuleden kuşbakışı olarak ;Liman, tophane, tersane, surlar, mendirek, tersane plajını izleyebilirsiniz.

 

3-) Alanya Arkeoloji Müzesi:

Alanya Arkeoloji Müzesi, yenilenmiş haliyle sergilenen eserlerinin zenginliğiyle geziecek yer olan müze merkezde yer alıp, Damlataş Mağarasına yakındır.
Müzenin simgesi durumunda koruma altında olan İ.S. 2. yy’a ait 52 cm yüksekliğindeki bronz Herakles Heykeli ise ayrı bir salonda sergilenmektedir. Alanya Gezilecek Yerler Müzenin bahçe kısmı açık teşhir olarak düzenlenmiş olup bölgeye özgü ostoteklerle (kemik-kül
muhafaza kutusu) Roma dönemi nekropolleri anlatılmak istenmiştir. Ostotekler, müze koleksiyonunun önemli bir bölümünü oluşturmuş olup özgün örnekleri görmeniz mümkündür .Bahçenin diğer bir köşesinde ise Roma döneminde zeytinyağı üretimini anlatan ve tarımda kullanılan aletlerin yer aldığı tarım köşesi bulunmaktadır. Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyetin ilk yıllarına ait İslami mezar taşları, Roma dönemine ait sütun başlıkları ,İslami döneme ait yazıtlar da sergilenmektedir.

 

4-) Damlataş ve Kleopatra Plajı:

Antalyanın  Mavi Bayraklı plajları arasında yer alan Damlataş ve Kleopatra Plajları Alanyanın girişinde yarımadalarının ve Alanya Kalesinin batı tarafında yer alırlar.

Damlataş Plajı;

 Damlataş Mağarasının önündeki kıyıda yer alıyor. Tarihi, yarımadanın batı eteklerine kadar dayanmıştır.

Kleopatra Plajı;

Mısır kraliçesi Kleopatra ile Roma İmparatoru Antonius’un burada yüzmüş olması ile ün kazanılmıştır. Plajın yarımadaya doğru uzanması ve iri taşlardan oluşması Kleopatra adıyla anılır.
Kleopatra Koyunun en önemli özelliği suyunun berraklığıdır. Denizin berraklığı sayesinde balıkları ve denizin dibindeki doğal güzelliklerini çok rahat görmeniz mümkündür.

 

5-) Dim çayı ve Dim Mağarası:

Dim Çayı ,Dim Çayı üzerinde kurulu olup, Dim Barajının hemen altından başlayıp, Tosmur Beldesi sahiline kadar olan bölgenin çay kenarında,çeşitli pinkik alanları, restaurantlar, çay bahçeleri turizme
etkin hizmet verilmektedir. Dim Çayının baraj üstünde kalan kısmında da rafting yapılmaktadır. Asıl ferahlığı Sıcak havalarda,çayın serin suları üzerine kurulmuş platformlarda oturarak yemeklerinizi yiyip
çayınızı yudumlayarak huzurlu ortamı yaşayabilirsiniz. Bazı Balık restaurantlarda kendi balığınızı tutmanız için izin verilmektedir. İsteğe bağlı olarak ızgara ve tavada hazırlanan taze balıklar yanında gelen salatalar lezzetleri yanında görsel şölende sizleri şımartmaktadırlar.

Dim mağarası,Baraja doğru giden yol üzerinden yol ayrımı bulunur.Merkeze 11 km uzaklıkta bulunan Dim Mağarasına ulaşım kolaydır. Mağaraya Kestel Beldesi üzerinden, Dim Çay vadisinden ve Tosmur Beldesi üzerinden asfalt yollarla ulaşılabilir.  Dim Mağarası deniz seviyesinden 232 Metre yükseklikte olup, 1691 Metre yüksekliğindeki Cebel Reis Dağı’nın batı yamacında yer alır. İçindeki sarkıt ve dikitler sayesinde mevcut olan küçük göl ün görüntüsü harika bir görsel şölen sizlere sunmaktadır. Mağara içinde 2 hol bulunmaktadır. Girişte sağda kalan kısım 50 Metre uzunluğunda, solda kalan kısım ise yaklaşık 350 Metre uzunluğundadır. Mağara içinde değişmeyen 18-19 derecelik serin bir hava vardır. Özel bir şirket tarafından işletilen mağara, içinde ve dışında güzel düzenlemeler yapılmış olsada çevre temiz ve bakımlıdır.

Dim Mağarasının içi güzel olduğu kadar bulunduğu yer ve konumuda çok güzel manzaraya sahipm olmaktadır. Mağaraya geldiğinizde çeşitli yüksekliklerde seyir terasları ve dürbün sizi beklemektedir.Buradan hem Dim Çayının olduğu vadiyi ve Alanya Kalesini görebilirsiniz.

 

6-) Sapadere Kanyonu:

Sapadere Kanyonu şehir merkezine 45 km uzaklıkta olup ulaşımı 59 dakika civarında sürmektedir. Sapadere Kanyonu, kanyonun kendisi kadar etkileyici ve güzel gölet ve manzaralara sahiptir. Sapadere Kanyonuna giderken Torosları kalbizde seyahat ettiğiniz hissine kapılıcaksınız.

Sapadere Kanyonuna ulaşımı, özel turlar ve özel araçlarla sağlanmaktadır ve Tarifeli seferleri yoktur. Demirtaş beldesi ise kanyona 15 km. mesafede olup kanyona ulaşım sağlanabilmektedir.
Sapadere Kanyonunun bu günkü haline Alanya Orman İşletme Müdürlüğü ve Sapadere Köyü Muhtarlığının işbirliği ile doğa harikası alanı düzenleyerek Türk Turizminin hizmetine sunulmuştur. Kanyon içinde yürüyüş yolunun sonunda yer alan şelale ile doğal havuz alanlarında resim çekmek ve çektirmek isteyenler için en güzel noktalardan birisidir.

7-) Syedra Antik Kenti:

Syedra Kenti M.Ö 3. yy da bugünkü Kargacı ve Seki köylerinin sınır oluşturduğu bir tepede kurulmuş ,Alanya Arkeoloji Müzesinin yaptığı kazı çalışmaları sonunda kent tarihinin M.Ö 7.yy kadar uzandığı
varsayılmaktadır. Kent varlığını 13.yy kadar sürdürmüş bulunmaktadır. Alanya kaymakamlığının yaptığı hizmetleriyle,antik kenttin içinde yürüme yolları düzenleme ve makilik alanın temizlenmesi gibi turizmin hizmetine girmesi için her türlü çalışmalara destek
olmaktadır.Böylelikle sıkı bir yürüyüş sizleri beklemektedir. Kente girişine halen ayakta duran, anıtsal kapıdan girilmektedir. Antik Kentin çevresi surlarla çevrilidir. Alanya Gezilecek Yerler Antik Çağdan günümüze gelen ve kentin su ihtiyaçını karşılıyan doğal kaynaktan beslenen sarnıçlar yer almaktadır. Kentin doğusunda hamam binası yer almakla beraber Zemininde yer yer mozaik kalıntılarına rastlanılmkatadır. Kentin haricinde diğer önemli yapıları; tapınak, tiyatro, dükkanlar, evler ve kent surlar yer almaktadır.

Fosforlu Mağara Damlataş Mağarası tarafında ortaya çıkmıştır.Mağaraın içerisine enlem olarak küçük kayıkla içerisine girilebilen Fosforlu Mağara, yapı itibariyle jeolojik değere sahip farklı bir doğal taş yapısını beraberinde getirmiştir. Alanya Gezilecek Yerler Antik dönemde deniz mağaraları olduğu bilinen Fosforlu Mağaranın sıra dışı ışık efektleri, geceleri içi aydınlık olan vede fosforlu parıltılarının gündüz görülebildiği mağara, adını bu özelliğinden almaktadır.

Popüler Hizmetlerimiz

En çok tercih edilen hizmetlerimiz

7/24 Müşteri Destek

Aklınıza takılan tüm soru ve sorunlar için bize ulaşabilirsiniz

Hemen
Teklif
Alın
Hemen Teklif Alın