header-logo.svg
1015886738.jpg

Gündoğmuş

Gündoğmuş Antalya’nın doğusunda bulunan ve denize kıyısı olmayan ilçelerinden birisidir. Gündoğmuş gezilecek yerler, yeşil alanlar ve doğal su alanları bakımından zengindir. Bu sebeple de piknik yapmak için sıklıkla tercih edilen ilçeler arasında bulunur. Yeşil alanlar yanı sıra Gündoğmuş kültürel ve doğal güzellikleri sebebiyle de tercih edilen ilçelerdendir.

Gündoğmuş Gezilecek Yerler

Uçan Şelale

Uçan Şelale Gündoğmuş’un Köprülü beldesinde yer alan bir şelaledir. Şelale tam olarak Eskibağ ve Kayabükü köylerinin arasında yer alır. Şelalenin yüksekliği 50 metredir ve şelalenin sulara çınar ağaçlarının altından akar. Uçan Şelale’nin suları Alara Çayı’nın oluşturur. Şelale aynı zamanda ilçenin turistler tarafından en fazla ilgi çeken yerlerinden birisidir.

 

Casae Antik Kenti

Casae Antik Kenti Gündoğmuş ilçesinin tarihini merak eden kişilerin gezmesi gereken yerlerden birisidir. Antik kent ilçenin 2 km uzaklığında yer alan Köyiçi mevkiinde bulunan bir kenttir. Antik kent içerisinde Aşağı ve Yukarı Asar kaleleri yer alır ve bu kaleler antik kentin korunması amacıyla yapılmıştır.

 

Geyik Dağı

Geyik Dağı Gündoğmuş ilçesinde gezilmesi gereken doğal mekanlardan birisidir. Özellikle doğa yürüyüşleri için turistlerin ve yöre halkının vazgeçilmezi olan bir dağdır. Dağın yüksekliği 2500 metredir. Dağda yürüyüş yapılabileceği gibi piknik yapılabilecek alanlarda mümkündür. Ayrıca Geyik Dağı eteğinde bulunan Eğri Göl balık tutma alışkanlığı olan kişilerin keyifli vakit geçirebilecekleri yerlerden birisidir. Bunun dışında şifalı bitkilerden anlayan kişilerin farklı şifalı bitkileri bulabilecekleri yerlerdendir.

 

Pınarbaşı

Pınarbaşı ilçenin Geyik Dağı dışında piknik yapmak için tercih edilebilecek alanlarından birisidir. Özellikle yapılan geziler sonrasında dinlenmek için Pınarbaşı tercih edilebilir. Pınarbaşı’nın ilçeye uzaklığı ise 9 km’dir. Piknik alanı olarak kullanılan Pınarbaşı’nın milli park statüsü kazanması için çalışmalar sürmektedir.

 

Cem Sultan Camii

Cem Sultan Cami Gündoğmuş ilçesinde Osmanlı devletinde kalma tek eser olma özelliğine sahiptir. Bu camiyi Cem Sultan Silifke Valiliği yaptığı dönemde kendi adına yaptırmıştır. Cami tek şerefeli bir camidir ve kare yapılıdır. Ayrıca giriş ve asma kattan oluşan tek katlı bir camidir. Caminin Osmanlı’dan kalan tek eser olması insanlar tarafından ilgi çekmesine neden olmaktadır.

 

Çeyiz Deliği Mağarası

Gündoğmuş ilçesinde görülmesi gereken mağaralar arasında Çeyiz Deliği Mağarası bulunur. Mağarada eşsiz sarkıt ve dikitlerle kaplıdır. Bu özelliği ile Damlataş Mağarası’na benzer. Karstik özelliklere sahip olan mağara nemli ve soğuk havaya sahiptir. Aynı zamanda mağaranın dar geçitlere ve eğimli yapıya sahip olması sebebiyle ileriye fazla gitme imkanı yoktur. Ancak ilçeye gelen turistlerin mutlaka uğradıkları yerler arasındadır.

 

Popüler Hizmetlerimiz

En çok tercih edilen hizmetlerimiz

7/24 Müşteri Destek

Aklınıza takılan tüm soru ve sorunlar için bize ulaşabilirsiniz

Hemen
Teklif
Alın
Hemen Teklif Alın