header-logo.svg
1546553511.jpg

Korkuteli

KorkutelAntalya iline bağlı bir Akdeniz bölgesi ilçesidir. Doğu tarafından Antalya merkeze batı tarafından da Fethiye ilçesi, Burdur ili, Gölhisar ve Çavdır ilçelerine komşudur. Korkuteli’de gezilecek yerler de çokça bulunmaktadır.

Geniş bir tarihe sahip olan Korkuteli'nin mevcutta yer aldığı yöre, Makedonya, Roma ve Bizans yönetimlerine zaman içerisinde geçmiştir. 12. Yüzyılda Selçukluların sonra Hamidoğulları ve 16. Yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu topraklarına katılan yöre İstanos adı ile anılmaya başlanmıştır. İstanos Osmanlı Şehzadesi Korkud Çelebinin bölgede sancakbeyliği yapmasından dolayı zamanla Korkudili ve Korkudeli olarak anılmıştır. Bölge resmen 1915’te Korkuteli ilçesi olmuştur.

Korkuteli Gezilecek Yerler

 

Güllük Dağı – Termessos Milli Park

1970 yılında milli park ilan edilen Güllük Dağı-Termessos antik bölgesi içerisinde Anadolu'nun yerli halkı ve Solim’lerin kurduğu Termessos şehrinin kalıntıları yer almaktadır. Şehrin en önemli kalıntıları arasında şehir surları, kral yolu, Hadrian kapısı, agora, tiyatro, mezarlar ve kemerler bulunmaktadır.


Park Antalya'nın 30 km kuzeybatısında yer alır. Güllük Dağı (Termessos Milli Parkı) doğal olarak çok çeşitli bir bitki örtüsüne ve endemik olarak rastlanan hayvan türlerine de ev sahipliği yapmaktadır. Milli park içerisinde flora ve fauna müzesi bulunmakta ve bu bölgede geçmişte yaşayan hayvan fosilleri, özel türlere ait doldurulmuş hayvan örnekleri ve kurutulmuş böcek ve bitkiler bulunur.
 

Sultan Alaaddin Cami

Korkuteli ilçesi merkezinde bulunan Alaaddin Kışla semtinde bulunan camidir. Alaaddin Keykubat tarafından yaptırılmış olan yapının büyük bir kısmı olan kitabesi ve minaresi günümüze kadar ulaşmıştır. Yakın tarihe kadar restorasyon çalışmaları devam etmiş olan bir tarihi yapıdır.
 

Korkuteli Barajı

Korkuteli çayı üzerine sulama taşkın önleme ve içme suyu sağlanabilmesi için inşa edilmiş olan Korkuteli Barajı, Korkuteli ilçesi merkezine 5 km uzaklıktadır. Kara yolu ile kolaylıkla ulaşılabilen bölgede balık avlamak ve piknik yapmak için uygun bölgeler bulunmaktadır. Baraj çevresinde bulunan balık restoranları da ziyaret edilebilecek bir diğer dinlenme noktalarıdır.Ayrıca bölgenin doğa güzellikleri ile fotoğrafçıları kendisine çeken bir manzaraya sahiptir.
 

Ariassos Antik Kenti

Ariassos Antik Kenti, Toros dağları üzerinde antik çağlarda Pisidya olarak adlandırılan bölgede yer almaktadır. Ariassos yerleşim alanında bulunan kalıntılar Toroslardaki dik bir vadinin kuzey yamaçlarında yer alan teraslar üzerinde ve zemininde, batıdan doğuya doğru 400 metre büyüklüğündeki alan üzerinde yayılmıştır. Kentte antik dönemde bağcılık, şarapçılık ve zeytinyağı üretiminin yapıldığı tahmin edilmekte olup, geç Roma döneminde gerçekleşen büyük bir deprem sonucu kentin yıkıldığı ve bu nedenle terk edildiği sanılmaktadır.
Antik kente ulaşmak için Antalya – Burdur karayolunun 45. kilometresinde bulunan Çubuk boğazı bölgesinden 1 km içerideki Akkoç köyü sapağından ulaşılabilmektedir.
 

Karain Mağarası

Türkiye'nin en büyük doğal mağaralarından biri olan Karain Mağarası, eski Burdur-Antalya yolu üzerindeki Yağca Köyü’nde bulunur. İçerisinde arkeolojik anlamda değerli çok fazla eser bulunan mağara bu nedenle özel olarak nitelendirilir. Mağara tarihi eserleri ile birlikte doğal güzellikleri ile de göz doldurur.
 

Korkuteli'nin Meşhur Tadı Yanık (Yanıksı) Dondurma

Korkuteli denildiğinde akla ilk yanık dondurma gelir. Özel bir metot ile imal edilen bu ürün farklı tadı ile birçok damak zevkine hitap etmektedir. Sırf bu dondurmayı yerinde yemek için çevre şehirlerden bölgeye gelen birçok ziyaretçi ile karşılaşmak mümkün. Sütün pişirilmesi süresinin diğer dondurma tiplerine göre biraz daha uzun tutulması ve özel birkaç tekniğin daha uygulanması ile ortaya çıkan yanık (yanıksı) dondurma denenmeye değer bir lezzet.

 

Popüler Hizmetlerimiz

En çok tercih edilen hizmetlerimiz

7/24 Müşteri Destek

Aklınıza takılan tüm soru ve sorunlar için bize ulaşabilirsiniz

Hemen
Teklif
Alın
Hemen Teklif Alın